<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=298107877804140&ev=PageView&noscript=1"/>

Hard Rocx feirer 30 år i 2022

16. mars 2022, kl 10:48

4. april 2022 er det 30 år siden Lasse Mjerskau og Steinar L. Karlsen startet den fantastiske reisen til Hard Rocx. Siden 1992 har Hard Rocx etablert seg som en av de ledende leverandørene i den norske sykkelbransjen med målet om å skape en bedre sykkel!

Historien om Hard Rocx har utspring fra Ludvig Torgersen & Co., som ble etablert i Christiania i 1874 som en av Norges første sportsforretninger. Med dette som utgangspunkt etablerte vi den 4/4-1992 Hard Rocx AS, hvor vi solgte deler og utstyr for terrengsykler til forhandlere i hele Norge. Siden den gang har vi bygget opp Hard Rocx som firma og som varemerke, stein for stein.

   

THE CAMBRIUM, VÅR FØRSTE BYGGESTEN

I 1993 introduserte vi vår første sykkel fordi vi ikke kunne finne den perfekte sykkelen i markedet fra utenlandske sykkelmerker. Muligheten til å lage en sykkel basert på norske krav og preferanser tente et lys hos oss, og med dette som utgangspunkt skapte vi THE CAMBRIUM som ga oss en bra start og en god grunnmur til å bygge firmaet videre på.

Ambisjonen var å levere mest mulig verdi for pengene i form av Shimano Deore XT-girsystem, godt design og god sittestilling til en pris ingen hadde sett før. Forhandlere over hele Norge åpnet opp dørene for oss, og allerede første året solgte vi 1150 sykler med XT-girsystem og 30 sykler med XTR.

VI SOM JOBBER I HARD ROCX

Grunnpilarene i Hard Rocx er salgssjef Dag Johnsen som har vært med siden nittitallet, verksmester Morten Vaeng med lang fartstid som syklist og verksmester hos oss, medeier og produktsjef Simen Langeland samt daglig leder og med-gründer Steinar Trygve Liljedahl Karlsen.

VÅRE FORHANDLERE OG KUNDER

Takk går til banken som lånte oss penger takket være med-gründer Lasse Mjerskaug som pantsatte huset opp mot «pipa». Takk går også til alle forhandlerne som satset på oss. Vi har alltid vært nøye med å alltid velge den beste sykkelbutikken i hver by i Norge, hvor høy verkstedkompetanse og fagkunnskap har vært de viktigste utvalgskriteriene når vi har valgt våre forhandlere. Hard Rocx-sykler selges kun igjennom utvalgte fagbutikker/sykkelbutikker med særskilt høy sykkelkompetanse.  Mange av våre forhandlere har vært med fra begynnelsen av, og har vært utrolig lojale. Den største takken går allikevel til alle syklister som har valgt Hard Rocx som sitt sykkelmerke. Vi opplever mange fans der ute som viser oss tillitten verdig ved å kjøpe seg ny Hard Rocx gang etter gang. Ikke det at vi ikke har fått kjeft fra både forhandlere og kunder, men vi håper og tror at vi har vært gode på å gjøre noe med både ris og ros for å bli til et bedre firma og skape enda bedre sykler.

 

STOLT NORSK

Vi er stolte over å være et norsk firma som klarer å være konkurransedyktig mot mange gode utenlandske sykkelmerker. En av våre styrker ligger i at vi har nærhet til markedet, og klarer derfor å skreddersy sykler som passer norsk anatomi og norske sykkelritt.

UTVIKLET I ASKER

Vi er en relativt liten bedrift med kun fire ansatte som alle har samme lidenskap: å lage bedre sykler. All produktutvikling skjer på «huset», der vi med tilbakemeldinger og inspirasjon fra kunder, forhandlere, ambassadører og team-ryttere skaper nye innovasjoner. Vi bestemmer design og utstyrsspesifikasjoner selv, og har daglig dialog med våre agenter og ingeniører på fabrikkene for å lage syklene våre slik vi ønsker.

INN I FREMTIDEN

Utviklingen av sykler de siste 30 årene har gått i et svært høyt tempo, og vi har vært med på hele reisen fra de første terrengsyklene vi lagde med stålrammer til ultramoderne elsykler med avansert teknologi og eksotisk materialvalg. Vi gleder oss til å være med på utviklingen de neste 30 årene også!

JUBILEUMSMODELLER 2022

For jubileumsåret 2022 er det mange spennende modeller, både vanlige Hard Rocx sykler og HR Bikes elsykler.

   

cambrium best i test
hard rocx team
hard-rocx-rammedesign

OM HARD ROCX

  • Etablert i Brønnøysund som Hard Rocx as av Lasse Mjerskaug og Steinar Karlsen 4. april 1992.
  • Solgt til Swix (nå Brav Norway) 1.januar 2016
  • Kjøpt tilbake av tidligere eiere 1. januar 2021.
  • Re-etablert i Brønnøysund som Hard Rocx as av Steinar Karlsen og Simen Langeland 6. Oktober 2020.
  • Daglig leder og med-gründer Steinar Trygve Liljedahl Karlsen har vært med hele veien fra 4. april 1992.
Forrige
Vi ønsker våre nye Hard Rocx-forhandlere velkommen...
Neste
Lets get Funk-E...