Montebellorittet, nok en trippel!!

Montebellorittet, nok en trippel!!

I går, lørdag, gikk Norgescup #2 av stabelen, og det var duket for et skikkelig oppgjør for å beholde ledertrøya, som Ole fikk etter første runde. Montebellorittet har blitt en skikkelig klassiker, og det var som vanlig et stort felt på start med ca. 80 mann. Vi var klare for å måtte kjempe hardt for plasseringene underveis, med håp om at Ole, Vidar og Fredrik skulle klare å få enda bedre grep om ledertrøya.

Alle bilder: www.montebellorittet.no

Montebellorittet starter med en fryktelig lang bakke, og det ble derfor kjørt litt avventede i starten før farten økte oppover i bakken. Hele laget satt våkent framme, men planen var å holde litt igjen slik at vi kunne gi skikkelig gass ut på siste runden. Etter første terrengparti, som er helt på toppen av den lange start-bakken, var vi plutselig bare 8-10stk i front hvor både Ole, Fredrik, Thomas og Vidar satt med. Herfra gikk det ganske rolig fram til neste terrengparti, som også er det lengste. Emil fra Kloppa satte farten i front, og gruppa delte seg slik at vi bare var 6 stk inn mot runding. Dessverre hadde Thomas gått på en punktering, men vi var fortsatt 3 i front og følte vi hadde god kontroll.

Ut på siste sløyfa fikk også Emil en punktering, dermed var det Team Birk mot Swix Hard Rocx, med Lars Granberg og Greg Saw, mot Ole, Fredrik og Vidar. Vidar la ned en kjempejobb på det lange gruspartiet før avslutningen, slik at Ole og Fredrik kunne spare krefter, og dette viste seg å bli avgjørende.

Gruppa var samlet inn til rett før siste langing, der ventet den berømte «krampebakken», hvor både Ole og Fredrik hadde vonde minner fra fjorårets ritt. Vi hadde på forhånd planlagt og klinke til i denne bakken, og slik gikk det. Ole satt opp farta, før Fredrik ga enda mer gass over toppen, når Ole skulle sjekke om de hadde fått en luke så han Vidar rett bak. Birk-gutta var borte, og vi kunne kjøre sammen til mål. Enormt sterkt av Vidar, som hadde ligget i front nesten hele andre runden, allikevel hadde han mer å gi. Siste mila er hard, og vi samarbeidet bra foran for å holde luka. Da vi ikke så noen bak oss på toppen av siste bakke, var seiern i boks, vi kunne kjøre sammen alle tre over mål, helt rått! I dag var det Fredrik sin tur til å ta seiern, og han arver også laksetrøya til neste Norgescup!

Vi har fått en drømmestart på sesongen, med 6 av 6 pallplasser, og ledertrøye etter de to første norgescup-rittene. Ting har fungert som smurt, spesielt våre nye Hard Rocx Forza Volante fulldempere har virkelig levert varene, så da er det bare for oss oppå å trå det vi kan. Vi gleder oss allerede til neste ritt som blir Terrengsykkelrittet den 5. Juni!

/Ole Hem

Copyright © 2010-2017   |  Utviklet av: Sveum design AS