Swiss Epic Prolog

Endelig er vi i gang, i dag startet Swiss Epic. I korte drag, Swiss Epic er et ritt som går over 6 dager i fjellene i Sveits. Vi starter i Grächen og går i mål ved foten av Matterhorn i Zermatt. Rittet er kjent for spektakulære stier og utsikter, så det sier seg selv at dette er noe vi har drømt om lenge!

Utsikt fra hotellrommet i Grächen

 

I dag var det altså prolog. Vi fikk ta gondolen opp til 2100moh, og løypeprofilen ser ganske snill ut.

Den første bakken ser altså liten ut, men er over 300hm opp til 2447 moh. Der oppe er luften tynn. Det fikk undertegnede merke! Vi avtalte å kjøre rundt terskelfart ut fra start, og det gikk fint i ca 2/3 av bakken. Når syra først kommer i høyden, kommer det noe så infernalsk. Plutselig var det vanskelig å opprettholde fremdrift, og Ole ser jo alltid uforskammet sprek i front. Heldigvis kom vi etterhvert til toppen, og ble belønnet og vel så det. Over 1000 høydemeter sammenhengende utfor på flytstier av ypperste sort. Smilet satt løst, og vi fant en fin flyt nedover. Ca halvveis syns jeg det blir litt for lett, så prøver å tre forhjulet på utsiden av stien og inn i det elektriske gjerdet. Forsøket var vellykket, og konklusjonen er at gresset i Sveits er mykt, og de har skrudd av strømmen i strømgjerdet.

Blide gutter på vei til start

Vel tilbake igjen på sykkelen tok vi igjen et par lag på vei ned mot dalen, før klatringen opp igjen til Grächen kunne starte. Ole meldte at beina hans var helt konge, så han syns det var en god ide å sette opp farten igjen. Tross alt bare 300 høydemeter opp til mål. Jeg var litt skeptisk, men trivdes bedre med den tjukke og gode lufta på 1300 moh. Vi fikk trøkket ganske bra opp til mål, og kunne cruise gjennom den siste doseringen inn i mål med et stort glis rundt munnen! For et fett ritt, for en fet utforkjøring, for et kult konsept! Dette blir en rå uke!

Resultatmessig endte vi på 9. plass, og topp 10 i dette selskapet er jo godt innafor. En ekstra liten bonus.

Nå skal vi ned i restauranten og fylle på før morgendagen. Vi har blitt lovet rittets tøffeste og lengste etappe, så her er det bare å fylle på!

Fredrik

Copyright © 2010-2018 | Utviklet av: Sveum AS