Topplassering i Birkebeinerrittet med Hard Rocx Forza Volante LTD

Topplassering i Birkebeinerrittet med Hard Rocx Forza Volante LTD

Ole Hem, Team SWIX Hard Rocx, var med i tetstriden i eliteklassen på sin fulldempede Hard Rocx Forza Volante LTD. Dette viser at det er mulig å sykle fort på fulldemper i Birkebeinerrittet.

– Jeg hadde en veldig bra dag, det ble kjørt hardt til Skramstad, men etter det følte jeg at jeg hadde god kontroll å kunne holde igjen litt. Jeg kjørte fulldemper for å kjøre fortest ned til mål, og fordi den er så stiv og god at den funker like bra på grusen. Litt tyngre enn hardtail med stivgaffel så klart, men for meg var ikke det noe problem. Digg å ha fulldemper i terrengpartiene i Djuposet, og det var jo der vi fikk luke. Det er ikke sikkert jeg hadde klart å kjøre fra ned Djuposet på hardtail, forteller Ole Hem.

Årets Birkensykkel for Ole Hem – Fulldempede Hard Rocx Forza Volante LTD
Det ble veldig dramatisk da kampen om seieren skulle avgjøres ned Ballettbakken og inn til mål.

– Jeg visste at jeg var rask ned mot mål, så planen min var å henge med dit å kjøre fra de andre utfor. Sånn sett passet det meg veldig bra med en litt mindre gruppe, for da blir det som regel mindre kaos på slutten.
– Det ble allikevel skikkelig kaos, når en motorsykkel kjørte foran oss ned Ballettbakken, Resell og Rudland kom seg forbi den på asfalten, men vi andre tre som var et par sek bak rakk ikke komme foran og i skikanen før bakken stod sykkelen på tvers å blokkerte. Da vokste luka mye, når Resell stupte nedover bakken og seiern var utenfor rekkevidde. Rundt NTG kom vi endelig forbi motorsykkelen, og da klarte å jeg å ta de to andre i gruppa i svingene ned mot mål. Jeg girte feil ut av gressvingen, da mistet jeg kjedet og de to andre kom forbi igjen, sier en småfrustrert Ole.

Med mye stang mot slutten av rittet tok allikevel Ole Hem en sterk 4. plass i elite på tiden 2.28.45.

– For min del var målet å vinne, og når det ble som det ble på slutten så hadde jeg nok vært like skuffet for en 2. plass som 4. plass. Teknisk trøbbel er en del av gamet, men kjedelig når motorsykler ble så avgjørende for resultatet på slutten. Det var også ofte at de lå for nærme foran, så den som støtet fikk pes og vi bak måtte bruke enda mer krefter for å tette luka. Får håpe de ligger litt lengre foran neste år, sier Ole.

Vi hadde hele 5 ryttere i Team SWIX Hard Rocx på start i eliteklassen. Fredrik Stephansen, Vidar Mehl og Fredrik Haraldseth syklet henholdsvis inn til 11., 12. og 13. plass. Mens Morten Vaeng tok utfordringen med å syklet på vår rimeligste modell. Her kan du lese hvordan det gikk!

Copyright © 2010-2017   |  Utviklet av: Sveum design AS