Swix Uddevalla MTB

Swix Uddevalla MTB

I helgen tok hele teamet turen over grensa, for å kjøre Swix Uddevalla MTB. Rittet ble arrangert for første gang i fjor, og er allerede blitt et av de store svenske turrittene, med over 1000 deltagere under årets ritt. Svenske ritt er kult å kjøre, det er alltid ekstremt godt arrangert og ofte veldig bra løyper med mye raske flytstier. Løypa, eller banan som de sier i Uddevalla, var intet unntak, her var det spekket med raske flytstier som var støvtørre for anledningen. Det var derfor rimelig løst noen steder, noe som gjorde det ekstra morsomt når vi ikke hadde kjørt løypa på forhånd, alltid gøy med to-hjulsskrens i svingene! Arrangørene hadde også krydret med mange andre kule tvister, som gjorde det til et ritt utenom normalen. Kult med noe nytt og annerledes, og ekstremt kult med massevis av folk langs banan!

Start og mål var på crossbanen i Uddevalla, hvor det også har vært VM i Motocross. Ganske fett å starte 30 i bredden med start-bom! På bildet over ser dere hvordan seeding funker i Sverige, første mann til start. Her legger de sykler for å sikre starten, før de jogger en runde som oppvarming. Man skal visst møte opp et par timer før starten, for å sikre gode plasser, med mindre man er heldig å er seedet i elite-pulja.

Fredrik fikk for første gang luftet NM-trøya (den ordentlige trøya er i trykken, og det gledes stort til å få «tempodrakta» på igjen..) Med hele laget på plass, håpet vi å sette farge på rittet, og planen var som vanlig å gi gass fra start. Det gjorde vi, og det ble raskt en gruppe på 7-8stk, hvor vi satt med 6 stk! Det skal sies at dette var et turritt, og mange av de beste svenskene valgte å kjøre andre ritt samme helg, litt synd for det kunne blitt en veldig kul fight i en løype som virkelig bød opp til å sykle fort. (Håper på enda flere storfresere på start neste år!)

Etter litt ut og inn på sti, hvor Fredrik hadde røket på en punktering, og Morten måtte slippe sammen med en annen svenske. Var vi 6 mann igjen, 5 swix-ere og en lokal svenske, han kunne stiene godt, men satt jo i en ganske kjip posisjon når vi begynte å støte. Det tok kanskje 5-6 små brudd, før Vidar tilslutt fikk en liten luke, så David (som svensken het) hadde veldig bra trøkk! Vidar lå foran i en drøy mil, før jeg (Ole) støtet meg opp i en bratt knekker ca halvveis i rittet. Derfra kunne vi kjøre sammen, og jeg var heldig å hadde ekstremt gode bein, så kunne bare kjøre på hele veien inn, og nyte de kule kyststiene (som bilde over) med god fart.


Vi klokket inn på 2:15, som gav et snitt på 30km/t, Vidar fikk komme først, mens jeg trillet i mål like bak. Et par minutter etter, kom Doc og David, og det ble en spurt som endte med delt tredjeplass! Det ble tapetsering av pallen, men en liten vri, nemlig fire på pallen! Edwin Wilson, vår svenske-venn som kjører for Swix i Sverige ble nr.5, mens Morten og Fredrik trillet i mål like bak men ølsmak i munnen. Det var nemlig ølservering mot slutten av løpet, hvor løypa passerte igjennom en MC-klubb! Ganske fett opplegg.

Ikke nok med det, men løypa passerte igjennom sentrum i Uddevalla, hvor vi blant annet måtte hucke ned en rampe fra et parkeringshus, og ned i gågata hvor det var massevis av folk. DJ lycra hadde også tatt turen, og skapte god stemning.

Svenskene kan også kle seg, og det ryktes at NM-antrekket til Fredrik blir seende ganske likt ut. Vi gleder oss til å se Fredrik i NM-badedrakt, og gleder oss til å komme tilbake hit neste år! Det var bare drøye 2 timer å kjøre fra Oslo, til Uddevalla, og motorvei helt til start. Rimelig konge opplegg! Anbefaler alle som liker å gjøre ting som er gøy (les. sykle) å ta turen hit neste sommer. Garantert en god opplevelse. Tusen takk til Swix Uddevalla MTB for et flott arrangement!
Ole

Copyright © 2010-2017   |  Utviklet av: Sveum design AS