Prisvinnende rammekonsept

Prisvinnende rammekonsept

Høy vridningsstivhet. Lav vekt. Komfortabel bakramme. Rittfokusert og balansert geometri. Unikt design. Disse kravene sto øverst på listen da vi starten videreutviklingen av vårt OX-rammekonsept i 2012. To år senere kunne vi stolt presentere OX2 eksklusivt på det norske markedet.

 

Magasinet Terrengsykkel sammenligner OX2-rammen med topprammene til noen av verdens fremste sykkelprodusenter. En rekke rittseiere både nasjonalt og internasjonalt bekrefter vinnerpotensialet til OX2.

Merket for godt design

I 2012 lanserte vi den første OX-rammen. Dette markerte en milepæl i vår historie – det var første gang vi utviklet en karbonramme fra bunnen av. Målet var å skape den beste terrengsykkelrammen for norske rittforhold: ekstremt stiv, superlett og likevel med noe komfort i bakramma. Vi satset store ressurser og mye prestisje på utviklingen.
Dette resulterte i Merket for god design fra Norsk Designråd i 2012.

Utviklingen av OX2

For 2014-sesongen ble rammen videreutviklet og gjort enda mer vridningsstiv, lettere og mer komfortabel. For å klare dette designet vi hele rammen på nytt, men beholdt vår ”signatur” – de karakteristiske setestagene.

 

Vi reduserte vekten ved å analysere hvordan karbonstrukturen kunne bygges opp på en enda mer optimal måte, men samtidig beholde soliditeten. For at setestagene skulle gi litt mer svikt vertikalt og dermed øke komforten i bakrammen, ble stagene gjort flatere og bredere. I tillegg fjernet vi materiale i overgangen mellom setestag og overrør.

 

Vridningsstivheten i styrerør og krankhus ble økt ved å optimalisere karbonstrukturen i disse områdene. Nytt for 2016 var utskiftbare endestykker som kan tilpasses bakhjul med enten 9x135mm eller 12x142mm-akslinger. For å lettere kunne tilpasse rammen til både mekaniske og elektriske girsystem introduserer vi også utskiftbare kabelporter på OX2.

OX2 enda større suksess enn OX

Vi kan slå fast at OX2-rammen som våre karbonterrengsykler for 2017 er bygget opp rundt, er en enda større suksess en forløperen OX. Sykkelpressen omtaler flere av våre modeller som sammenlignbare med toppmodellene til de fremste internasjonale produsentene. Kombinasjonen OX2 og rytterne på UCI-laget vårt har resultert i en rekke seiere og pallplasser i de største rittene i år, og hos forhandlerne våre selger syklene godt – til kvalitets- bevisste terrengsyklister.

Copyright © 2010-2017   |  Utviklet av: Sveum design AS