Ole’s Hard Rocx Forza Volante LTD – Vinnersykkelen fra Terrengsykkelrittet

Ole’s Hard Rocx Forza Volante LTD – Vinnersykkelen fra Terrengsykkelrittet

Terrengsykkelrittet er kjent for å være det mest tekniske marathon-rittet i Norge, og stiller derfor store krav til både sykkel og rytter. Her vil vi ta en titt på hvordan Ole satt opp sykkelen sin, som han kjørte inn til sin andre strake seier i det som var en veldig sleip og krevende utgave av Terrengsykkelrittet.

Teamet kjører den nye Forza Volante LTD spekket med Shimano XTR Di2 drivverk,
Fox Factory StepCast 100mm gaffel og Float demper, Stan’s Crest MK3 Ultimate hjul og Raceface Next SL krank og komponenter, på flaskene er det Sponser produkter som sørger for at gutta holder distansen.

XTR Di2 sørger for lynraske og smude girskift, samme hvor møkkete det blir.
Ole har også valgt å kjøre med senkepinne (dropper) for bedre kontroll utfor. Fox Transfer med 100mm dropp er en bombesikker senkepinne som ikke har noe vertikal vandring når den er «låst». Remoten har han opp/ned på høyre side, da 1x remoten til FOX er veldig lett å håndtere, og lockouten til demperne er under styret på venstre side.

Race Face Next SL G4 kranken er en av de letteste serieproduserte på markedet. Ole valgte å kjøre med 32t drev, som er litt mindre enn han vanligvis kjører. For det første sparer man beina med å kjøre lettere gir i kneikene, noe som kommer godt med på 2.runden i gårsdagens løype. For det andre så er det lettere å få grep i klatringene når man kan kjøre på høyere frekvens. Det er heller ingen lange grusstrekker i løypa, så det skal litt til å gå tom for gir den veien. Kjedefører er også på, kjedelig å miste kjedet på ritt!

 

Ole kjører på Large-ramme, selv om han bare er 178cm høy. Da kan han ha kortere stem (60cm) som gir kvikkere styring og bedre kontroll utfor. For å komme lavt nok på large-rammen, er alle spacere tatt bort.

Step Cast gaffelen er smalere enn andre gafler, men allikevel mer enn nok klaring til 2,3″ dekk. På stemet er alltid Garmin med, for å ha kontroll på tid og distanse.

XTR Trail bremsene gir litt ekstra bremsekraft sammenliknet med race-utgaven. Usikkert hvor mye han brukte disse i går 😉

Mye debatt rundt dekkvalg før rittet. Ole kjørte med Fast Track 2,3 Grid som er solide dekk, med 19 psi foran og 20 bak. Myk gummi og tjukke sidevegger er lurt på sleipe og steinete stier, litt ekstra vekt koster mindre en punktering. Crest MK3 felgene er solide, så de tåler noen gjennomslag som det ofte blir ved lavt dekktrykk.

 

Copyright © 2010-2017   |  Utviklet av: Sveum design AS