Birkebeinerrittet 2017 – Først over fjellet!

I årets utgave av Birkebeinerrittet klinket våre teamryttere i Team Riders Club KF til og var først over fjellet! Kjell Karlsen og Yngvar Alexander Hansen fra vårt team, samt Steffan Repshus krysset målstreken sammen på Lillehammer. Med en sterk tid på 2.47.44 tok Yngvar Alexander klasseseier i M 45-49 og Kjell delte seieren med Steffan i klasse M 50-54 år.

Allerede opp til Skramstad hadde Kjell og de to andre rytterne etablert en luke ned til hovedfeltet og jobbet godt sammen over fjellet.

– Før start hadde jeg avklart taktikken med teamkompisene Yngvar Hansen og Sveinung Olsen. Tråkke til maks mot slutten av asfalt stigningen opp mot Skramstad for å skille ut en liten gruppe som kunne kjøre sammen over fjellet Yngvar kom seg avgårde med ca 100 m luke før stigningen begynte, og kunne enkelt koble seg på når jeg kom opp med Steffan Repshus på hjul. Litt bak kom etterhvert Thomas Knutsen, som helt fram til i år har vært på laget vårt. Etter å ha ventet han inn fikk vi etablert et godt samarbeid helt fram til Rosinbakken. Da vi kom til Elgåsen så jeg at Thomas var sliten, og jeg støtet fra tredje posisjon i et håp om å komme løs slik at Yngvar kunne ligge på hjul med de andre to. Steffan tettet imidlertid med en gang mens Thomas slapp, forteller Kjell Karlsen

Det var knyttet stor spenning om hvem som skulle komme først over mål.

– Inn mot Sjusjøen skistadion og ned mot Sjøsætervegen prøvde Steffan å bli kvitt meg ved å sette fart i de løse grussvingene, noe han ikke lyktes med. Vi ble enige om kjøre sammen over mål da alle hadde bidratt like mye. Således ble det en idyllisk avslutning for både oss, arrangør og publikum under strålende forhold i Birkebeinerrittets 25 års jubileum, sier en godt fornøyd Kjell.

Birkebeinerrittet 2017 – Først over fjellet!

Copyright © 2010-2017   |  Utviklet av: Sveum design AS