Aalborg MTB maraton 2017 – 1 og 3 plass på en gang!

Aalborg MTB maraton 2017 – 1 og 3 plass på en gang!

Pang! Der var maratonsesongen endelig i gang!
Skikkelig maratonritt på drøye 100km under Aalborg MTB marathon. Fjerde år på rad jeg har tatt turen. Med henholdsvis 1,2 og 3 plass tidligere. Liker rittet veldig godt. Langt og seigt. Akkurat slik maratonritt skal være.

For første gang kjørte jeg rittet på fulldemper. Hard rocx forza volante viste seg å være ett perfekt valg. Forholdsvis fine flytstier, men likevel mye småslag og humper som den bare sluker. Da kan man bare sitte og mate på, mens de på hardtail hopper rundt.

Rittet utartet seg litt som det pleier. Litt posisjons kamp i starten for å komme inn på de første litt kritiske partiene. Satt fint fremme og lite problemer. Merket fort at jeg hadde litt mye luft i dekka da det var blitt såpeglatt etter store nedbørsmengder i løpet av natten. Og kanskje litt feil dekkvalg da racing ralph ikke er det som sitter best på gjørme. Men som Doc Fredrik Stephansen som også var med pleier å si: det er bare å gi full gass!

Det skilte seg fort ut en gruppe på ca 10-15mann, Både jeg og Doc satt fint med uten særlige problemer. Dette er et skikkelig utskillingsritt hvor det falt av ryttere for hvert kritisk punkt.
I den beryktede Drastrup grusgrav ble det kjørt hardt. Her ble vi bare 6-7mann igjen som satt sammen helt til et lengre singeltrack parti.
Der gav Kasper Svendsen, fjorårsvinneren skikkelig fart. Fikk en liten luke som jeg og Karol Michalski klarte å tette. Vi ble da bare tre mann igjen i front. Samarbeidet bra og det var liten tvil om at det kom til å stå mellom oss tre.
Løypen har uendelig mange kryss og svinger i mellom hus, hager og veier. Mann må virkelig holde tunga rett i munnen for å ikke sykle feil.
Tv2 nord filmet mye av rittet. Et sted de filmet og viste oss på storskjerm ble plutselig løypen borte! Hadde vi kjørt feil? Vi skjønte fint lite og løypevakten som stod i krysset hadde heller ikke noe å komme med! Rimelig i panikk og frustrasjon tok vi en retning. Ikke et merke å se. Fullstendig i villrede. Etter en lengre runde snudde vi og kom ned igjen i krysset med vakten. Han visste fortsatt ingenting. Vi prøvde igjen og fant tilslutt tilfeldigvis tilbake til løypen.
Ved sjekk av gps filen så tyder mye på at vi tapte 4-5minutter på dette tullet fra arrangøren!

Inne på løypen igjen så vi Doc forran oss. Han hadde tydeligvis truffet bedre. Han fortalte han så løypemannskap springe rundt med skilt og merkebånd i ren panikk!
vi ksjønte jo at det var flere enn bare doc forran oss. så luften gikk litt ut, men vi tre tråkket videre som om vi kjørte for seieren.
to solide knekkere ca 5km før mål. Der får Kasper kramper og går rett i retur. Jeg og Karol tar igjen Doc som stusset litt på hvor vi kom fra.
Først inn på oppløpet og tråkker til. Såpass at jeg trår ut av venstre pedal. Men får foten raskt nok i til å mate på igjen og holder Karol bak meg.
Hører da fra speaker at jeg blir nr 3. Altså to stk som hadde klart å finne veien da de var lokaltkjente og passert oss. Kun ca 45sek før oss i mål.
Nokså frustrert og forbannet så jeg leggen inn protest sammen med Karol og Kasper.
Alle skjønte og var enige i at vi tre var de beste, men kunne ikke deplasere de første i mål likevel.
Det endte med at den offisielle resultatlisten ble seier og andre plass til de som kunne løypen og tredje til meg.
Mens de laget en uoffisiell liste som er den moralske riktige listen med meg som vinner, Karol på andre og Kasper på tredje.

Så det blir nok danske tur neste år også. I håp om å kunne vinne uten å ha noen forran meg! 🙂

Doc kjørte meget sterkt inn til en 5plass. Så gutta er i rute og vi gleder oss til Norges cup i Å i Heiane om to uker. Bare å gi gass! 🙂

 

Copyright © 2010-2017   |  Utviklet av: Sveum design AS